Search

Nora Z Secretleaf

Cantik Sepanjang Usia 0183568306

Taman Dapur Saya

my-kgard1
Ha Ha Ha ni masalah apa?

Bermula dari suka-suka, beli pokok daun sup je, tengok kat pasar, wow!!!! Delicious! Delicious ke? Takdelah very fresh. Beli yang dah dituai kat pasar tu pun ok, tapikan asyik layu di tasik madu ajelah. Tak puas hati punya pasal kita alih lah pula tempatnya kot pokok tak tahan panas.

kgard2

Tadaa! Tudia, kembang dan segar sudah, saya renjis air dan letak tempat redup.

Kononnya letak tempat redup dah OK! Tak juga, pokok tu masih layu-layuan lagi. Kita pergi alternatif baru

awal-garden

Alih pasu! Mana pula pergi daun sup tu?

pokok-belakang-pintu

Ha! Duduk diam-diam belakang pintu. Kesian sungguh!

barulah-cantik

He he he, ada orang sponsor tile kat taman kita, barulah cantik, daun sup tu pun dah puas di tabur dalam sup

Bunga Ros Untuk Adik Kecil

Mamanya nak gardenind, dia pun mengikut gak!
Mamanya nak gardening, dia pun mengikut gak!

Dah lama adik minta nak bunga ros. Bukan senang nak cari. Tadi pergi Tesco nampak pokok ni, terus beli. Mak ai bestnya kecik-kecik dah berbunga.

Cili Api Dah Ranum

img_20170208_131605.jpg

Ha ha ha, sabar ajelah, apa jadi dengan ros adik? Mama pun pening, tak boleh nak segarlah. Sini panas sangat, actually daun cili tu pun dah beberapa hari layu, puaslah merenjis air. Kita nak garden ni meriah waktu malam, try beli lampu pacak kat pokok tu. Ikut manual, lampu tu nya bila dah full charge, jemur bawah matahari 8 jam, tengahari baru pacak boleh ke nyala, kita tengok malam ni. Kalau ok, kita tambah lagi garden lamp tu!

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: